כניסה
למנויות
צרו קשר

קינוח בסגנון קדאיף

מעבר לזה שהקינוח מצטלם ממש יפה הוא הלהיט החדש של שולחן החג!
קל להכין אותו, הוא כשר לפסח, נטול גלוטן, טבעוני (יתאים לכל האורחים), מתוק במידה הנכונה ומשתלב מעולה גם בארוחת 4 בקיצור קבלו את הכוכב החדש וכשאתם מכינים פנקו בתיוג/שיתוף שנתלהב יחד.

רכיבים לקדאיף:
100 גרם אטריות אורז דקיקות
4 כפות שמן קוקוס
3 כפות מייפל 

רכיבים לסירופ:
חצי כוס סוכר קנים
חצי כוס מים
כף תמצית מי ורדים

רכיבים לקרם קוקוס:
מיכל 250 מיל קרם קוקוס - להכניס לקירור, כשנפתח נוציא את המים ונשתמש בקרם בלבד, המים יכולים להתאים למתכון אחר.
2 כפות אבקת סוכר

רכיבים לטופ תותים:
אפשר מתותים טריים מעל ללא תוספת או לקצוץ 2 כוסות תותים יחד עם 2 כפות סוכר קנים ולתת לזה לעמוד לפחות שעתיים.

אופן הכנת הקדאיף:
נטביע במים חמימים את האטריות אורז לכ 5 דקות. 
נסנן היטב מהמים.
נפזר 4 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי ועוד 3 כפות מייפל ונערבב היטב לוודא שהרכיבים ליטפו את כל התערובת.
נכניס לתבניות קטנות כדי שתתקבל הצורה של הכלי שיכיל את כל הטוב הזה.

מומלץ להכין בתבניות מיני קאפקייקס - מידה מושלמת לקינוח הנ"ל.
נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, לאחר כ 15 דקות נוציא מהכלי ונהפוך להשחמה של עוד 10-15 דקות.
נוציא מהתנור ונניח בצד להתקרר.

את הסירופ מי סוכר ותמצית ורדים נבשל יחד על האש תוך כדי ערבוב מתמיד כ 5 דקות.

את הקרס קוקוס נקציף עם האבקת סוכר לקרם יציב.

אני אוהבת לסדר ממש לפני ההגשה שתישמר הקראנציות:
קדאיף ומעליו את הסירופ מי סוכר ותמצית מי ורדים, מעל את הקרם קוקוס ומעל את התותים.

כיצד נתייחס?

מכמות זו יצאו לי 14 יחידות, כל יחידה כ 105 קלוריות ליחידה, 
ניתן להתייחס כמנת פרי ומנת פחמימה של ארוחת 4.

אהבת? נשמח לשמוע על כך!

להאמין. לפעול. להגשים.